Ukrajina sredi vojnega razsula zahteva vrnitev ukrajinskih sirot

No, pa recimo spet kakšno besedo o tem, kako radi imamo otroke in kako so otroci naše največje bogastvo in blablabla …

Skupina sirot iz Ukrajine, ki jih je Slovenija sprejela v oskrbo, se mora vrnit v Ukrajino! Pod vodstvom Cvetke Kernel so v Postojni živeli preverljivo dobro in psihofizično odlično okrevali. Ukrajinska oblast je kar iznenada pozvala k vrnitvi vseh sirot, ki so nastanjene v tujih državah. Odločitev bande Zelenskega je milo rečeno nenavadna oziroma srhljiva. Ukrajina je namreč ravno v danem trenutku na najnižji točki eksistencialnega brodoloma. Vojno izgubljajo, država je v razsulu, Zelenski želi mobilizirat več sto tisoč mladih Ukrajincev, ki pa nočejo v vojno oziroma v klavnico, zato se odvijajo brutalne prisilne mobilizacije in drastično niža podpora Zelenskemu in vojni nasploh. Tiskovni predstavnik kabineta predsednika Ukrajine je pobegnil v ZDA, ker ne podpira več obstoječe vojne strategije in politike Zelenskega, ki je zaradi tega nad njegovo glavo razpisal aretacijo. Zelenski je prav tako v sporu s poveljnikom ukrajinske vojske, ki mu sledi zamenjava in ki prav tako ne podpira več politične vojne strategije. Ukrajini primanjkuje praktično vsega, korupcija divja na polno.

In v takšni situaciji ima oblast čas in voljo, da poleg poziva k vrnitvi ukrajinskih beguncev zahteva vrnitev ukrajinskih sirot! Položaj sirot v Ukrajini je bil že pred vojno največja evropska sramota! Šlo je za državo z največ sirot v Evropi in sirotišnicami, ki so funkcionirale kot zaprt oddelek. Ukrajinske sirotišnice so bile s strani mednarodnih organizacij za zaščito in pravice otrok deležne konstantnih kritik zaradi nehumanih razmer in hkrati alarmantne stopnje trgovanja z otroki in posledičnih hudih zlorab, o čemer sem že pisala. Govorim o stanju pred vojno, torej si lahko mislite, kakšna je situacija za sirote v Ukrajini šele zdaj!

Cvetka Kernel ima zato povsem prav, ko pravi, da bi bil odhod ukrajinskih otrok iz Slovenije human in konstruktiven le v primeru, da bi bila urejena neposredna in preverljiva posvojitev ali nastanitev v primerni rejniški družini. Na te opombe iz Ukrajine veje tišina, ukrajinska direktorica, ki je z otroki nastanjena pri nas, prav tako molči in ne daje izjav za medije. Zakaj le?! V nobenih poročilih vam novinarji seveda ne povedo neposredno, da gre za alarmantno bojazen, da bodo ti otroci postali žrtve ukrajinske mafije v okviru trgovine z otroki!

Vrh naše države molči, ker smo ameriško-ukrajinski zavezniki v zločinski vojni. Legalni zločinci v Svetu Evrope potrjujejo ukrajinsko odločitev, ker bi potrdili vse, kar Ukrajini pade na pamet in enako gledajo na otroke zgolj kot na uporabno lastnino države! Na Visokem komisariatu Združenih narodov za begunce pa podajajo le skrajno hinavsko in demagoško izjavo, da naj se odloča v najboljšo korist otroka! Kakšna odločitev naj bi to bila, pa ne definirajo nedvoumno in neizpodbitno! Fuj!

4 thoughts on “Ukrajina sredi vojnega razsula zahteva vrnitev ukrajinskih sirot

Add yours

  1. Odločitev je res bebava. Ampak očitno s tem rešujejo katastrofalno demografsko stanje. Bolje bi bilo, da bi posnemali Ruse. Oni so zaradi tega raje udarili po resničnih krivcih situacije: feministom in tistim, ki širijo lgtb propagando. In še to je bil šele drugi ukrep, potem ko je prvi spodletel (ženske so za drugega otroka dobile 8000$). Pa ne krivit vse Američane, ogromno njihovih akademikov je v devedesetih prišlo Rusijo posvariti pred doktrinami, ki so moralno uničile zahod.

    Všeč mi je

Komentiraj

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑